SCAD PREŢURILE LA APA POTABILĂ ŞI CANALIZARE

 S.C. RAJA S.A. anunta ca, de la 1 ianuarie 2016, aplica noile cote de T.V.A. pentru apa potabila si canalizare. In conformitate cu prevederile noului Cod Fiscal, nivelul cotei T.V.A. scade de la 24 la 9%, pentru apa potabila, si de la 24% la 20% pentru canalizare.

Tariful pentru apa potabila scade de la 5,07 lei/mc la 4,46 lei/mc, iar tariful de canalizare de la 4,50 lei/mc la 4,36 lei/mc. Astfel, reducerea T.V.A.-ului înseamnă o scădere a prețului plătit de abonații S.C. RAJA S.A. pentru metrul cub de apă potabilă și canalizare de 0,75 lei.

Scăderea T.V.A.-ului pentru apa potabilă a fost o inițiativă demarată de S.C. RAJA S.A. în urmă cu peste patru ani, inițiativă susținută puternic și de către Asociația Română a Apei. În timp, conducerea societății a lansat public, de nenumărate ori, un apel către toți parlamentarii constănțeni si nu numai, pentru micșorarea T.V.A. la apa potabilă. Totodată, prin Asociația Română a Apei, compania a adus la cunoștință factorului politic, dar și Executivului necesitatea reducerii T.V.A.-ului la apa potabilă, prin înaintarea de propuneri legislative, inclusiv de note de fundamentare. Mai mult, S.C. RAJA S.A. este singura companie de apă din România care nu încasează apa meteorică nici de la populație, nici de la agenții economici, ceea ce înseamnă o scădere a facturilor cu aproape 10%. Pe lângă toate aceste eforturi, compania a dus o politică permanentă de reducere a costurilor de exploatare, de retehnologizarea şi înlocuire a echipamentelor depăşite moral, de atragerea de finanţări europene, toate acestea urmărind menţinerea tarifelor la un prag de suportabilitate pentru consumatori, având la bază interesele şi satisfacerea cerinţelor abonaților RAJA Constanţa.